Kimono atskleidė Japonijos grožį - MRU
Naujienos

9 gegužės, 2024
Kimono atskleidė Japonijos grožį
Vizitai

Gegužės 8 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) tradicinių Japonijos šokių renginio dalyviai aktyviai įsitraukė į pasirodymą.

Renginio dalyvius pasveikino, atvykusius svečius ir jų pasirodymą pristatė MRU rektorės patarėja tarptautiniams ryšiams ir komunikacijai Violeta Gaižauskaitė, buvusi Lietuvos ambasados Japonijoje diplomatė.

„Universali šokio kalba padeda atskleisti Japonijos istoriją, tradicijas, savitą pasaulėjautą, kurios daugelis aspektų yra artimi ir mums“, — teigė V. Gaižauskaitė.

Pasak buvusio Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje Toyoei Shigeeda, šis renginys nebūtų įvykęs be atviros MRU bendruomenės ir Japonijos ambasados darbuotojų pastangų. Taip pat ambasadorius pasveikino susirinkusius ukrainiečių pabėgėlių mokyklos „Gravitas schola“ mokinius.

„Šis renginys nėra skirtas tik pramogai. Tai yra puiki galimybė susitikti su MRU bendruomene, Japonijos šokio meistrėmis ir Lietuvos bei Ukrainos žmonėmis. Visiems susipažinti per šokį, kuri yra pati universaliausia kalba“, — sakė T. Shigeeda.

Tradicinius Japonijos šokius atliko Otowa-ryu tradicinio japonų šokio mokyklos vadovė Yusumire Otowa ir mokytoja Koho Otowa. Šokio meistrės įvairiuose Japonijos šokių festivaliuose, bendruomenių šventėse, mokyklose renginių dalyvius ne kartą pakerėjo savo meistriškumu.

Yusumire Otowa ir Koho Otowa pristatė tris tradicinius japoniškus šokius — „Šventinis šokis“ (Sanbaso), šokiai „Visterijų mergelė“ (Fujimusume) ir „Tamagava upės istorija“ (Tamagawa). Kiekvienas šokis išsiskyrė savitu ritmu, tema, dinamika, emocija ir atmosfera, o išskirtiniausia Tamagava šokio detalė — dvi vėduoklės.

„Esame laimingos būdamos čia. Lietuva yra labai atvira, draugiška ir svetinga Japonijai, jos gyventojams ir kultūrai. Tikimės, jog mūsų šokiai leido jums susipažinti su mūsų šalies tradicijomis“, — teigė atvykusios šokių atlikėjos.

Dalyviai galėjo ne tik pasigrožėti svečių atliekamais tradiciniais Japonijos šokiais, sužinoti apie japoniškas tradicijas, bet ir pasinerti į japonišką kultūrą ir pamėginti atlikti tradicinius japonų šokio judesius. Renginio pabaigoje dalyviams buvo įteiktos simbolinės dovanos — japoniškos vėduoklės.