„Kibirkštis-MRU“ triumfavo Karalienės taurės finale - MRU
Naujienos

14 kovo, 2022
„Kibirkštis-MRU“ triumfavo Karalienės taurės finale
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Rektorė

„Neodenta Karalienės taurės“ turnyro čempionų titulą apgynė Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ klubas. Didžiajame finale, kuris pareikalavo atkaklios ir intriguojančios kovos, sostinės ekipa įrodė savo pranašumą prieš Kauno „Aisčių-LSMU“ komandą.

Kovą dėl aukso „Kibirkštis-MRU“ laimėjo 66:47 (10:13, 14:9, 23:17, 19:8). Tai antrasis Vilniaus klubo Karalienės taurės trofėjus paeiliui.

Karšta atmosfera Druskininkų arenoje ir didžiojo finalo intriga dėl titulo nugalėtojų buvo gyva iki pat ilgosios pertraukos. Pirmąją rungtynių dalį komandos kvėpavo viena kitai į nugaras, tačiau prasidėjus trečiajam kėliniui iniciatyvos ėmėsi Gabrielė Šulskė, Livija Sakevičiūtė, Justina Miknaitė ir truktelėjo vilnietes trofėjaus link.

Ketvirtajame kėlinyje solidžią gynybą ir efektyvų puolimą demonstravęs sostinės klubas išlaikė rungtynių kontrolę iki pat mačo pabaigos ir rezultatu 66:47 šventė pergalę didžiajame finale.

Finalo naudingiausiu žaidėju (MVP) tapo Livija Sakevičiūtė, kuri pelnė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynes stebėjo ir MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.