Kazachstano Respublikos ambasadoriaus Lietuvoje vizitas MRU - MRU
Naujienos

20 gruodžio, 2023
Kazachstano Respublikos ambasadoriaus Lietuvoje vizitas MRU
Universitetas
Vizitai

Gruodžio 20 d. universitete lankėsi Nepaprastasis ir įgaliotasis Kazachstano Respublikos ambasadorius Lietuvoje – J.E. p. Timur Urazayev, kuris kartu su Ambasados Konsulinio skyriaus vadovu p. Baigabyl Mamlin susitiko su MRU rektore prof. dr. Inga Žalėniene.

Susitikimo metu buvo aptartas Universiteto bendradarbiavimas su partneriais Kazachstane, abiejų valstybių partnerysčių galimybės įvairiose mokslo srityse. Pokalbio dalyviai sutarė, kad Lietuvos ir Kazachstano mokslininkus bei praktikus itin domina bendradarbiavimas kibernetinio saugumo ir dirbtinio intelekto srityse, pažymėta patirties ir žinių dalijimosi svarba tarp skirtingų kultūrų – Europos ir Azijos.

Ambasadorius su rektore aptarė studentų iš Kazachstano studijas universitete – 2023 / 2024 m. m. MRU bakalauro ir magistrantūros studijų programose studijuoja 17 Kazachstano piliečių bei studijų mobilumui yra  atvykę 14 studentų iš Kazachstano partnerių (3 iš jų gauna Lietuvos valstybines stipendijas dalinėms studijoms). Praėjusiais studijų metais intensyvioms studijų bei mokslinei praktikai į Viešojo valdymo ir verslo fakultetą buvo atvykę kelios doktorantūros ir magistrantūros studijų studentų grupės iš Viešojo administravimo akademijos prie Kazachstano Respublikos Prezidento.

MRU su Kazachstano universitetais sudaro galimybes studentams studijuoti siekiant dviejų diplomų: 2020 m. su Narxoz universitetu pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo įgyvendinant magistrantūros studijų programas Europos ir tarptautinės verslo teisės srityje, o nuo 2022 m. veikia susitarimas dėl bendradarbiavimo įgyvendinant studijų programą teisės ir globalaus saugumo srityje. Taipogi 2022 m. pasirašytas dviejų diplomų studijų susitarimas su Ualichanovo universitetu dėl Vertimo ir redagavimo programos.

Mykolo Romerio universiteto ir Kazachstano bendradarbiavimas suaktyvėjo 2007 m. pasirašius sutartį su pirmuoju MRU partneris Kazachstane – Kazachstano nacionaliniu pedagoginiu Abajaus vardo universitetu. Šiuo metu yra bendradarbiaujama su 16 partnerių. Pagal dvišales sutartis vykdomi studentų ir dėstytojų mainai, bendradarbiaujama mokslinėje veikloje ir projektuose, mokymo programose, dėstytojų kvalifikacijos kursuose, vykdomas išorinis studijų programų kokybės vertinimas ir akreditavimas.