Kaip pasirengti tarptautinei karjerai studijuojant Lietuvoje? Atsakymus pateiks karjeros ir studijų parodoje - MRU
Naujienos

29 kovo, 2023
Kaip pasirengti tarptautinei karjerai studijuojant Lietuvoje? Atsakymus pateiks karjeros ir studijų parodoje
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Noras pažinti žmones iš įvairių pasaulio šalių, išmokti kalbų, turėti daugiau galimybių atrasti praktinę pasirinktos profesijos pusę – tai keletas iš priežasčių, dėl kurių abiturientai vis dar svarsto studijų užsienyje galimybę. Tačiau dėl šių motyvų nebūtina vykti svetur: atsinaujinęs ir daugiau nei 60 šalių studentus subūręs Mykolo Romerio universitetas (MRU) tarptautišką ir atvirą bendruomenę kuria Lietuvos sostinėje. 

Ypač suklusti turėtų svarstantys pasirinkti teisės studijas. 2023 metų duomenimis, QS pasaulio universitetų reitinge (angl. QS World University Rankings) MRU pirmauja teisės kryptyje tarp visų Lietuvos aukštųjų mokyklų. Be to, universitetas skiria daug dėmesio ir vis aktualesnei – tvarumo temai.

Studentų laukia tarptautinės pažintys ir asmeninis mentorius

Mykolo Romerio universitetas šio metu siūlo net 28 bakalauro ir 55 magistro studijų programas. Beveik pusė iš jų vykdoma anglų kalba, bendradarbiaujant su užsienio universitetais. Šios programos pritraukia studentų iš viso pasaulio – nuo JAV iki Japonijos. Tai patvirtina, jog universitetas yra konkurencingas ir geba pasiūlyti aktualias bei kokybiškas studijas. 

„Mums itin svarbu, kad universiteto absolventus lydėtų sėkmė siekiant karjeros tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautiniu mastu. Dėl šios priežasties ne tik užtikriname studijų kokybę, galimybę jų metu įgyti praktinių įgūdžių bei pasisemti patirties iš patyrusių pasirinktos profesijos specialistų, bet ir skiriame dėmesį „minkštųjų įgūdžių“ (angl. soft skills), tokių kaip tarpkultūrinė komunikacija, lavinimui,“ – sako vicerektorė akademiniams reikalams Regina Valutytė.

Pavyzdžiui, studentams suteikiama galimybė studijų metu nemokamų mokytis užsienio kalbų:  japonų, prancūzų, korėjiečių ir kitų. Be to, MRU dėsto ne tik Lietuvoje gyvenantys savo srities profesionalai, bet ir ekspertai, dirbantys pripažintuose pasaulio universitetuose – tai studijuojantiems padeda suprasti ir globalias aktualijas bei tendencijas.

Dar vienas studentų itin vertinamas studijų privalumas – galimybė turėti asmeninį mentorių. Tai – savo srities specialistas, jau įsitvirtinęs profesinėje veikloje, kuris padeda studentams naviguoti karjeros kelyje. „Asmeninis mentorius atsako į kylančius klausimus, susijusius su pasirinkta specialybe, leidžia pažinti savo profesinę kasdienybę ir padeda kurti profesinių ryšių tinklą,“ – atskleidžia R. Valulytė.

Dėmesys tiek studentui, tiek ir aplinkai

MRU atstovai įsitikinę, kad ugdant ateities specialistus neužtenka vien profesionalaus požiūrio į studijų kokybę, bet svarbu atliepti ir kitus studentų bei visuomenės lūkesčius. Vienas jų yra susijęs su būtinybe organizacijoms vertinti savo poveikį aplinkai ir jį mažinti. Dėl šios priežasties universitetas jau ne vienerius metus nuosekliai skiria dėmesio ir resursų veiklos tvarumui bei darnai.

Viena iš pastarojo laikotarpio  investicijų į tvarumą – įrengtos saulės elektrinės ant dviejų universiteto pastatų stogų. Tapti elektros energiją gaminančiu vartotoju Mykolo Romerio universitetui padėjo valstybės skirta subsidija. Artimiausiu metu taip pat planuojama įsigyti 500 KW galios saulės elektrinių parko dalį bendrame atsinaujinančių energijos šaltinių parke ir taip dar labiau padidinti atsinaujinančiųjų išteklių energijos dalį bendrame energijos vartojime – tokiu būdu mažinant universiteto CO2 pėdsaką ir neigiamą poveikį aplinkai.

Darna svarbi ir ugdant asmenybę, tad MRU studentams sudaromos galimybės tobulėti visapusiškai – ne tik įgyti naujų žinių bei įgūdžių, bet ir skirti deramą dėmesį savo fizinei sveikatai bei emocinei gerovei. Visi universiteto bendruomenės nariai gali leisti laisvalaikį sporto erdvėse ir dalyvauti sporto užsiėmimuose. Taip pat veikia įvairūs būreliai – nuo šokių iki dainavimo ar vaidybos. Be to, susidūrusiems su emociniais sunkumais suteikiama galimybė gauti profesionalią, nemokamą ir visiškai anonimišką psichologinę pagalbą. 

„Esame sąlyginai jauna aukštoji mokykla, tad gebame lanksčiai reaguoti į aplinkos tendencijas ir studentų lūkesčius bei prie jų prisitaikyti. Džiaugiamės studentų pasitikėjimu ir kviečiame atrasti studijų mūsų universitete galimybes. MRU siūlo bakalauro, magistro, doktorantūros programas, įvairias papildomas ir profesines studijas. Taip pat galima rinktis vadovams skirtą verslo administravimo magistrantūrą (MBA) bei specializuotas teisės magistro programas – šios studijos trunka metus“, – pasakoja vicerektorė akademiniams reikalams Regina Valutytė.

Daugiau apie studijas Mykolo Romerio universitete galima sužinoti ir kovo 30-31 dienomis „Litexpo“ vyksiančioje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Karjera & studijos 2023“. 5-oje salėje įsikūrusiame MRU stende galėsite gauti ne tik atsakymus į visus rūpimus klausimus, bet ir išgirsti daugiau apie studijas universitete iš pirmų lūpų. Mugės metu vyks pranešimai ir diskusijos, o pokalbių su būsimaisiais studentais lauks administracijos atstovai, dėstytojai, esami studentai bei įdomūs svečiai – tokie kaip video kūrėjas Omantas Jokūbaitis. Iki susitikimo mugėje!