Kaip MRU mentorystės programa gali pasufleruoti atsakymą dėl karjeros: Miglės istorija - MRU
Naujienos

26 vasario, 2021
Kaip MRU mentorystės programa gali pasufleruoti atsakymą dėl karjeros: Miglės istorija
Teisės mokykla
Studijos

Miglė Barzdaitė, 2021 m. pradžioje baigusi bakalauro studijas MRU Teisės mokykloje, sako, kad Teisės mokyklos Mentorystės programos metu sutikti mentoriai buvo tie žmonės, kurie turėjo lemiamos reikšmės renkantis karjeros kryptį. ,,Iš tikrųjų, su mentorių pagalba aš atsakiau sau, kurioje srityje norėčiau save realizuoti“, - pasakoja Miglė. Mėnuo po puikiai užbaigtų bakalauro studijų ji įsidarbino Valstybinėje vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje ir tapo šios Tarnybos komandos dalimi.

Studijuodama Teisės ir muitinės veiklos programos studijas Miglė save išbandė atlikdama dvejas praktikas: Specialiųjų tyrimų tarnyboje ir Muitinės sistemoje. Toliau ieškodama atsakymų, III kurse Miglė prisijungė prie MRU Teisės mokyklos Mentorystės programos, kurioje bendravo su advokatūros, teismų sistemos atstovais. Kaip teigia Miglė, ne tik praktinėmis žiniomis mentoriai padėjo patobulėti, bet ir suvaidino reikšmingą vaidmenį mokantis komunikacijos, motyvacinių laiškų rašymo, viešojo kalbėjimo ir kt. ,,Iš mentorių, savo srities profesionalų ir nuostabių asmenybių, mes galime pasisemti taip svarbaus pasitikėjimo savimi“, - kalbėjo Miglė.

IV kurse, Miglė dar kartą sudalyvavo Mentorystės programoje ir šįkart pasitarusi su Programos vadovu Juozu Valčiuku, nusprendė save išbandyti Vaiko teisių apsaugos srityje. Miglės mentoriais tapo Vaiko teisių apsaugos kontrolierė dr. Edita Žiobienė ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vyriausiasis specialistas Jaroslavas Kozlovskis. Nuotoliniai susitikimai su mentoriais, komunikavimas vaiko teisių apsaugos klausimais, pasak Miglės, jai pateikė atsakymus į  klausimą dėl karjeros vietos. ,,Vaiko teisių apsaugos teisinė bazė, galimų vaiko teisių pažeidimo situacijų analizė, visos grandinės veiksmų reaguojant į pažeidimus ir tiriant juos nagrinėjimas buvo mano Mentorystės programos dalimi, kas, be abejonės, leido realiai pajusti tokio pobūdžio darbo virtuvę“,- teigė Miglė.

Šiandien Miglė jau darbuojasi Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje ir nori tarti padėkos žodį savo mentoriams bei pasidalinti patarimais su kitais studentais: „Ačiū gerb. mentoriams Dovilei Sagatienei, Marijai Jurgelevič, Editai Žiobienei ir, žinoma, Jaroslavui Kozlovskiui už suteiktas žinias ir perteiktas savo profesijų darbo virtuves. Studentams norėčiau palinkėti daugiau drąsos ir Mentorystės programą laikyti neatsiejama studijų dalimi. Visada yra geriau bandyti, nei nedaryti nieko. Juk nežengdami žingsnio, kelio nenueisime“, - sakė Miglė.