Įvyko tarptautinė teisės konferencija metinis lenkų – lietuvių kolokviumas „Valstybių ir teisės iššūkiai Covid-19 laikotarpiu“ - MRU
Naujienos

5 kovo, 2021
Įvyko tarptautinė teisės konferencija metinis lenkų – lietuvių kolokviumas „Valstybių ir teisės iššūkiai Covid-19 laikotarpiu“
Konferencijos

2021 m. kovo 4–5 dienomis vyko metinis lenkų – lietuvių kolokviumas „Valstybių ir teisės iššūkiai Covid-19 laikotarpiu“. Renginį organizavo Varmės ir Mozūrų universiteto Olštyne Teisės ir administracijos fakultetas bei Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla.

Pasak vienos iš konferencijos organizatorių Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos profesorės dr. I. Deviatnikovaitės, tai jau ketvirtasis metinis bendras lenkų ir lietuvių mokslininkų susitikimas, kuriame aptariami aktualiausi abiejose šalyse teisės klausimai.

Konferencijos atidarymo proga sveikinimo žodžius tarė Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos dekanė profesorė dr. Lyra Jakulevičienė bei Varmės ir Mozūrų universiteto Teisės ir administracijos dekanas profesorius dr. Jaroslavas Dobkovskis.

Konferencijoje buvo aptarta žmogaus teisių apribojimų atitiktis Lenkijos ir Lietuvos konstitucijoms, pandemijos įtaka valstybėse vykstantiems rinkimams, savivaldybių veiklai bei jų statusui, ekonominei laisvei, konstituciniam darbo apsaugos principui Lenkijoje, komunalinių atliekų tvarkymui, investicijoms ir statybų sektoriui, administracinės justicijos procedūroms.

Pranešimus skaitė Mykolo Romerio universiteto, Varmės ir Mozūrų universiteto, Vilniaus universiteto, Gdansko universiteto, Mikalojaus Koperniko universiteto Torunėje, Matej Bel universiteto Banskoje Bystricoje mokslininkai.