Įvyko „DigEco” projekto partnerių susitikimas - MRU
Naujienos

12 vasario, 2021
Įvyko „DigEco” projekto partnerių susitikimas
Viešojo saugumo akademija

Vasario 12 d. įvyko įvadinis Erasmus+ projekto "Ekonomikos skaitmeninimas kaip Ukrainos ir Tadžikistano darnaus vystymosi elementas" (DigEco) susitikimas. Mykolo Romerio universitetas yra pagrindinis partneris (projekto vadovas prof. habil. dr. Žaneta Simanavičienė).

"DigEco" projekto, kurį vienija 15 partnerių tikslas – didinti skaitmeninių technologinių inovacijų plėtrą ekonomikoje, atitinkant pasaulinės rinkos iššūkius. Projekto metu bus siekiama pagal Bolonijos reikalavimus ir ES bendrosios skaitmeninės rinkos strategijos nuostatas sukurti magistro studijų programą skaitmeninių inovacijų srityje. Modernizuota studijų programa siekiama parengti specialistus, kurie suprastų, kaip organizacijos gali efektyviai naudoti skaitmenines technologijas savo verslo procesams, produktams, paslaugoms ir verslo modeliams diegti.

Projekte dalyvauja Hamburgo taikomųjų mokslų universitetas (Vokietija), Mariboro Universitetas (Slovėnija), 5 Ukrainos universitetai, 3 Tadžikijos universitetai, 3 verslo atstovai ir Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministerija.

Virtualios konferencijos metu pranešėjai analizavo Ukrainos ir Tadžikistano švietimo sistemų iššūkius, pristatė šalių SWOT analizes švietimo skaitmeninizacijos srityje bei pasidalino savo patirtimi ir įžvalgomis.

Projekto prioritetinė tikslinė grupė yra studentai, mokytojai, neįgalieji ir vyriausybės institucijos, kurių vaidmuo yra užtikrinti švietimo proceso skaitmeninimą projekte dalyvaujančiuose universitetuose partneriuose.