Įvyko 7JK projekto verslumo stovykla „Suburk komandą“ - MRU
Naujienos

22 liepos, 2019
Įvyko 7JK projekto verslumo stovykla „Suburk komandą“

Vasario 21-23 dienomis vyko 7JK projekto verslumo stovykla „Suburk komandą“, kurios metu dalyviai turėjo progą labiau pažinti vieni kitus įvairiose komandinėse užduotyse ir darbo komandose metu.
Stovyklos dalyviai patirties sėmėsi iš Lietuvos verslininkų ir mentorių, kurie dalyviams padėjo išgryninti jų idėjas bei pasidalino savo patirtimi ir žiniomis. Saulėtas rytas stovykloje atnešė labai lauktų svečių. Išskirtinai 7JK stovyklai – „Neregėta Lietuva“ sėkmės istorija iš paties Mariaus Jovaišos lūpų sužavėjo visus stovyklos dalyvius.
Tikrosios gyvenimiškos ir verslo patirtys – pati didžiausia motyvacija stovyklos dalyviams tikėti ir vystyti savo verslo idėjas. Antrąją stovyklos dieną dalyvius taip pat aplankė PIRKEU.LT platformos įkūrėjas ir vadovas Tomas Bacys, kuris pasidalino savo sėkmingo verslo elektroninės prekybos srityje patirtimi. Tomas Bacys – jaunas verslininkas savo sėkmės istorija įkvepiantis kantriai dirbti ir tikėti, kad sėkmė aplankys daugiausiai dirbančius ir tikinčius savo verslo idėja.
 
Dieną vainikavo įkvepiantis „Neue Unica” įkūrėjo Dariaus Udrio pranešimas, kuriuo jis įvardino Lietuvoje ir JAV diegiamų vertybių versle skirtumus ir, atskleidė paslaptį, kad drąsa klysti yra viena svarbiausių savybių pradedančiajam verslininkui.
Visos stovyklos dienos buvo dosnios naujų pažinčių, susitikimų su verslininkais ir mentoriais. Ypatingai stovyklose dalyviai džiaugėsi pasimatymų su mentoriais sesija, kurios metu turėjo galimybę pabendrauti ir pasitikrinti savo turimas verslo idėjas bendraujant su LR Valstybinio patentų biuro atstovėmis Irmina Valaite ir Vaida Petkevičiene, „Verslo guru“ portalo įkūrėju Arnoldu Služman, „Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje” vadove Živile Sabaliauskaite, VšĮ „Vedanti idėja“ vadovu, fotogafu Vytautu Dranginiu, „BTR Leathers“ vadovu Šarūnu Rasalu, „Jungent Lietuva“ marketingo vadove Rūta Lukše, „Estravel Vilnius American Express” verslo vystymo vadove Vitalija Navickaite.
 
Stovyklos dalyviai labai dėkingi mentoriams, skyrusiems savo laiką mentorystei! Paskutiniąją stovyklos dieną komandos nekantriai laukė verslo idėjų ir komandų konkurso, intensyviai jam ruošėsi iki vėlyvos nakties, todėl kompetentingą komisiją pasitiko paruošusios puikius verslo idėjų pristatymus. Remiantis konkurso rezultatais į kitą projekto etapą JŪRA IV.SUKURK PLANĄ dalyvauti buvo pakviestos 9 didžiausią verslumo potencialą pademonstravusios komandos. Stovykla padėjo galutinai „susicementuoti“ komandoms ir tinkamai pasiruošti verslo planų kūrimui.
 
Atsakingiausiai parengtų ir geriausiai įvertintų verslo planų autoriai ir jų komandų nariai išvyks į verslo kelionę į Nyderlandus, kurios metu bus organizuojami pažintiniai vizitai į žymias įmones, susitikimai su vietiniais verslininkais ir investuotojais, apsilankymai bendradarbystės centruose ir kitose verslui svarbiose organizacijose.
Projekto partneris - Mykolo Romerio universitetas.