Investuotojai išgirdo unikalias Creazone Fusion komandų verslo idėjas - MRU
Naujienos

23 liepos, 2019
Investuotojai išgirdo unikalias Creazone Fusion komandų verslo idėjas

Nuo pagalbos autizmu sergantiems vaikams, programėlės, padedančios stebėti kavinių bei barų užimtumą, iki unikalios sistemos, leidžiančios mieste auginti salotas ir daigus – tokiomis idėjomis kompetentingą potencialių investuotojų komisiją pavergė verslumo projekto „Creazone Fusion“ nugalėtojai.
Kartu su TELE2 ir Lietuvos verslo konfederacijos organizuotame unikaliame jaunųjų verslininkų konkurse dėl galimybės savo idėjas siūlyti investuotojams varžėsi net 8 komandos, iš viso 27 jauni žmonės.
Konkurse dalyvavo net penkis projekto etapus įveikę dalyviai, o konkurso nugalėtojams birželio mėnesį bus suteiktas šansas toliau idėjas plėtoti bei potencialių investuotojų ieškoti Londone (D. Britanija).
Geriausias konkurso idėjas vertino TELE2 prekės ženklo vadovas Lukas Mulevičius, „Vilnius Tech Park“ direktorius Darius Žakaitis, taip pat investicinių bei rizikos kapitalo fondų vadovai ir atstovai: Lithuanian Business Angel Network, Investicijų ir verslo garantijos „Invega“, LitCapital, Vilnius Tech Park, Tele2 Lietuva, KOINVESTICINIS FONDAS, MARIUS JAKULIS JASON fondas, ORION SECURITIES. Komisijos narių nuomone, perspektyviausiomis prisipažintos trys idėjos: žaisliukas BUDDY, skirtas autizmu sergantiems vaikams. Mobiliosios programėlės „Nighty“, skirtos sekti, kas vyksta miestų kavinėse ir klubuose realiu laiku, kūrėjai bei „Urbster Farm“ inovatyvios salotų ir daigų auginimo mieste sistemos kūrėjai. Nuo 2018 m. rudens projekto dalyviai lavino verslumo įgūdžius, būrėsi į komandas ir intensyviai dirbo vystydami savo verslo idėjas. Projekto komandų, drauge dirbančių jau keletą mėnesių, darbą rengiant verslo planus nuolat kuravo ir konsultacijas teikė įvairių verslo sričių ekspertai, o kai kurių komandų verslo potencialas jau įvertintas ir už projekto ribų.
Pusmetį trukusio verslumo projekto organizatoriai už paramą dėkoja TELE2, kuris viso kuris projekto metu negailėjo motyvacijos injekcijų visiems projekto „Creazone fusion“ dalyviams. Ačiū visiems dalyvavusiems CREAZONE FUSION projekte – mes tikime, kad projektas – tik Jūsų kelionės pradžia!

„CREAzone“ tai unikali verslumo ugdymo metodika, padedanti sujungti iniciatyvius žmonės, modernius verslo modelius ir kūrybinius atradimus į organiškas bei perspektyvias kompanijas. „CREAzone“ metodikos pagrindu yra kuriami ir įgyvendinami skirtingi verslumo ugdymo projektai. Pirmą kartą išbandyta 2012 metais, „CREAzone“ metodika įrodė savo rezultatyvumą ir yra tobulinama po kiekvieno jos pagrindu įgyvendinto projekto. „CREAzone Fusion“ (arba „CR Fusion“) – verslumo skatinimo projektas, sukurtas pagal „CREAzone“ metodiką. Fusion – angliškas žodis, reiškiantis sintezę arba kelių skirtingų objektų apjungimą į naują visumą. Šią sąvoką projekto apibūdinimui pasirinkome neatsitiktinai. „CR Fusion“ projekte skatinsime iki tol nesusijusių žmonių, idėjų, kompetencijų ir kitų elementų susijungimą į sinergizuotus verslo vienetus: • darnias projekto verslo komandas kursime į jas apjungdami aukštųjų mokyklų studentus ir dėstytojus; • proveržio idėjas formuosime fizinių, humanitarinių, socialinių, technologinių ir kitose mokslo srityse. • realių socialinių ir verslo iššūkių bei problemų sprendimą skatinsime į projektą įtraukdami verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovus; • dinamišką verslumo ugdymą užtikrinsime pasitelkdami komandinį darbą, praktines užduotis, stovyklas ir aibę kitų ugdymo metodų; • kuriamų verslų tarptautiškumą skatinsime naudodami geriausius užsienio pavyzdžius ir sukurtus verslus pristatydami užsienio verslininkams.