Iniciatyva: tarpinstitucinis bendradarbiavimo mediacijos plėtros stiprinimas - MRU
Naujienos

21 sausio, 2022
Iniciatyva: tarpinstitucinis bendradarbiavimo mediacijos plėtros stiprinimas
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Konferencijos

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorija drauge su partneriais vykdo Justice programos projektą „CODEMAL“, kuris skirtas mediatorių ir advokatų bendradarbiavimui stiprinti. Projekto eigoje nustatyta, kad mediacijos instituto taikymo sėkmei didelę reikšmę turi ne tik tiesioginių mediacijos proceso dalyvių kooperacija, bet ir ryšio su kitomis mediacijos sistemos institucijomis stiprumas. Kviečiame į nacionalinę mokslinę – praktinę konferenciją „Tarpinstitucinio bendradarbiavimo stiprinimas mediacijos plėtrai“, kuri vyks 2022 m. vasario 4 d. nuo 9 val.

Konferencijos pranešėjai diskutuos apie privalomosios mediacijos ir teisminės mediacijos aktualijas Lietuvoje, sieks nustatyti, kokiose srityse būtinas glaudesnis mediacijos sistemos institucijų bendradarbiavimas ir kokius iššūkius jis padės spręsti. Renginio metu bus pristatyti ir aptarti CODEMAL projekto rezultatai, 2021 m. privalomosios, teisminės ir neteisminės mediacijos Lietuvos administracinių ginčų komisijos veikloje mediacijos rezultatai, privačios mediacijos situacija Lietuvoje,  teisėjų požiūrio į teisminę mediaciją tyrimo rezultatai, atskleisti mediatoriaus, advokato, teisėjo požiūriai į privalomąją mediaciją ir jos taikymo iššūkius, pasidalinta mediacijos taikymo vaiko išvežimo bylose patirtimi bei apibrėžtas Lietuvos mediatoriaus portretas.

Konferencijos organizatorius - MRU Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorija. Renginio partneriai: Lietuvos mediatorių rūmais, Lietuvos advokatūra,  Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija, Nacionalinė teismų administracija, Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba bei Lietuvos administracinių ginčų komisija.

Renginys vyks MRU I-414 auditorijoje, tačiau dėl pandemijos valdymui taikomų ribojimų klausytojų skaičius yra griežtai ribojamas. Visus kviečiame renginį stebėti nuotoliniu būdu MRU paskyroje YouTube platformoje.

Registracija į renginį rasite čia. Nuoroda renginio stebėjimui nuotoliniu būdu pateikiama čia.

Su konferencijos programa galima susipažinti  čia.

Detalesnė informacija apie renginį teikiama elektroniniu paštu: a.tvaronaviciene@mruni.eu