Indėlis Vilniui ir Lietuvai: prof. V. Sinkevičius apdovanotas Šv. Kristoforo statulėle - MRU
Naujienos

26 sausio, 2024
Indėlis Vilniui ir Lietuvai: prof. V. Sinkevičius apdovanotas Šv. Kristoforo statulėle
Teisės mokykla

Už Konstitucijoje įtvirtintus principus – teisingumą, sąžiningumą, lygiateisiškumą, žmogaus teisių ir laisvių gerbimą – bei nepailstamą jų gynimą, Mykolo Romerio universiteto (MRU) prof. Vytautas Sinkevičius apdovanotas Šv. Kristoforo statulėle. Profesorius tiek moksline veikla, tiek aiškindamas Konstitucijos teorinius ir praktinius aspektus visuomet buvo su atgimstančia Lietuvos valstybe.

„Konstitucijos mes galime turėti daugiau arba mažiau. Viskas priklauso nuo to, kiek ją suprantame – kuo labiau suprasime, tuo Lietuvoje turėsime daugiau teisingumo, atjautos, tolerancijos, atsakomybės. Vilniuje gyvenu jau daugiau kaip penkiasdešimt metų, taigi galiu sakyti, kad esu beveik vilnietis. Tai nuostabus miestas – man didelė garbė gauti šį apdovanojimą“, – sakė Vytautas Sinkevičius.

Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikti dešimčiai laureatų.