In memoriam: prof. Rimantas Minkevičius - MRU
Naujienos

21 gruodžio, 2021
In memoriam: prof. Rimantas Minkevičius
Universitetas
Bendruomenė

Su giliu liūdesiu pranešame, kad eidamas 65-tuosius metus gruodžio 20 d. staiga mirė Mykolo Romerio universiteto garbės narys profesorius Rimantas Minkevičius. Rimantas buvo ilgametis Universiteto darbuotojas, garsinęs Universiteto vardą. Būdamas gerai žinomas sporto pasaulyje, Rimantas stiprino Universiteto ryšius su įvairiomis sporto organizacijomis, išugdė daugybę aukšto meistriškumo sportininkų ir jų komandų, čempionatuose pasiekusių geriausių rezultatų. Profesorius apdovanotas ne viena padėka už svarų indėlį į Universiteto sporto istoriją ir aukščiausius sportininkų pasiekimus. Prieš keletą savaičių Lietuvos studentų sporto asociacija Rimantą apdovanojo už ilgametį indėlį, atsidavimą ir meilę Lietuvos studentų sportui. Praeityje pats aktyviai sportavęs, turėjęs pasiekimų akademiniame irklavime, Rimantas buvo vertinamas ir mylimas sporto pasaulyje žmogus, gebėjęs įsiklausyti į kiekvieną sportininką ir visomis išgalėmis stengęsis atliepti kiekvieno jų poreikius.

Prof. Rimantas Minkevičius 1985-1990 m. ėjo Valstybinio kūno kultūros instituto padalinio vedėjo pareigas, vėliau tapo Pedagoginio fakulteto dekanu. Mykolo Romerio universitete pradėjo dirbti 2005 m., tapo MRU Viešojo administravimo fakulteto Kūno kultūros katedros vedėju, vėliau, nuo 2010 m., užėmė MRU Sveikatos ir sporto centro vedėjo pareigas, o 2021 m., iki birželio mėn., vadovavo MRU Bendruomenės gerovės centro Sveikatingumo ir sporto skyriui.

Universiteto bendruomenėje Rimantas visuomet bus atsimenamas ne tik kaip profesionalus darbuotojas, palikęs ryškų pėdsaką MRU sporto istorijoje, bet ir kaip išskirtinai pozityvus, linksmas, charizmatiškas žmogus, rasdavęs bendrą kalbą su kiekvienu bendruomenės nariu, kiekvienam skirdavęs paskatinantį žodį.

Gruodžio 22 d. 19 val. bus aukojamos šv. Mišios Vilniuje, Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje (Kalvarijų g. 327). Atsisveikinimas su Rimu –  Kėdainiuose, Rimties namuose (Skongalio g. 10) gruodžio 27 d., pirmadienį, nuo 12 iki 20 val. ir 28 d., antradienį, nuo 10 val.  Urna išnešama 13 val., laidotuvės  –  Dotnuvos kapinėse. 13.30 val. Dotnuvos bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios.