Įkvepianti istorija su Mykolo Romerio universiteto Tarptautiškumo tarnybos, Tarptautinių mainų ir studentų skyriaus atstove Simona Barisevičiūte - MRU
Naujienos

28 lapkričio, 2023
Įkvepianti istorija su Mykolo Romerio universiteto Tarptautiškumo tarnybos, Tarptautinių mainų ir studentų skyriaus atstove Simona Barisevičiūte

Kadangi bendruomenėje dirba ir studijuoja daugybė sportiškų, kūrybiškų, įdomių, įkvepiančių žmonių, tad Supakuota Tau naujienlaiškyje tęsime tradiciją dalintis universiteto bendruomenės narių sėkmės istorijomis. Šiose istorijose pateiksime universiteto bendruomenės narių laimingo gyvenimo receptus ir bandysime įkvėpti kūrybingam gyvenimo būdui.  

„Įkvepiančias istorijas“ šį kartą pasakojame kartu su Mykolo Romerio universiteto Tarptautiškumo tarnybos, Tarptautinių mainų ir studentų skyriaus atstove Simona Barisevičiūte. Šiame interviu sužinosime kaip Simona subūrė aktyvių užsienio studentų grupę, kurie reguliariai kartu sportuoja savarankiškose fizinio aktyvumo užsiėmimuose. Taip pat Simona atsakys kas paskatino pradėti savarankiškus fizinio aktyvumo užsiėmimus, kaip sekasi jose dalyvauti ir kokią naudą suteikia šie užsiėmimai MRU užsienio studentams.  

Sveiki, Simona. Galbūt pradžiai papasakokite apie savo santykį su sportu? Ar visada sportuodavote? Galbūt vaikystėje, paauglystėje lankėte tam tikrus fizinio aktyvumo  būrelius? Galbūt sportavote ir studijų metais?  

Nuo mokyklos laikų esu labai energingas vaikas. Tad, įvairūs užsiėmimai buvo neatsiejama mano gyvenimo dalis. Lankiau sportinius šokius - tai buvo puikus „išsikrovimas“ tokiam vaikui kaip aš. Taip pat nuo pat paauglystės dievinu ekstremalų sportą... Iki šios dienos turiu didelę aistrą snieglenčių sportui. 

Kadangi esu baigusi Mykolo Romerio universitetą, o universitetas iš užsiėmimų turėjo nemažai ką pasiūlyti, tad su kitais bendraminčiais studentais eidavome į salę palaikyti tiek studentiško tiek sveikesnio gyvenimo balansą. 

Tenka matyti ir girdėti, kad Tarptautiškumo tarnyba su MRU užsienio studentais nuolat užmezga ypatingą santykį. Jūs užsienio studentus priverčiate Lietuvoje jaustis dar geriau. Kaip galvojate, koks yra tokios sėkmės receptas? Galbūt kitiems universiteto padaliniams taip pat būtų naudinga sužinoti kaip sudominti studentą universitete vykdomomis veiklomis.  

Manau, kad sėkmės receptas yra labai paprastas - žmogiškumas ir paprastumas. Nors mūsų darbas yra labai atsakingas, turime nemažai iššūkių, kasdienybėje tenka spręsti įvairias dilemas, tvarkyti dokumentacijas ir t.t., tačiau niekada negali pamiršti, kad esi žmogus ir žmogus atvykęs iš užsienio stipriai remiasi į tave. Kokia to gero ryšio su studentais paslaptis? Būvimas šalia, kai jiems reikia draugo, mokėjimas išklausyti ir patarti, nuoširdus pokalbis, pagalba, kai to reikia - tokie dalykai nelieka nepastebėti ir atgalinis ryšis yra neįkainojamas. Ne veltui turime posakį: „Ką sėji - tą ir pjauni“, todėl kai esi pagarbus, žmogiškas, viso to sulauki ir atgaliniu ryšiu. 

Papasakokite kada ir kaip gimė idėja organizuoti užsienio studentų fizinio aktyvumo užsiėmimus MRU sporto erdvėse? Kas paskatino tai daryti? 

Kadangi su studentais turiu ypatingą ryšį, neretai juos pakalbinu ko jie norėtų, kas juos džiugintų. Vieną dieną netikėtai sutikau studentę iš Sakartvelo, kuri pasirodo profesionaliai sportuoja savo šalyje ir ji parodė iniciatyvą vesti grupinius užsiėmimus užsienio studentams. Bendromis jėgomis ir įkūrėme „Zumba dance“ užsiėmimus užsienio studentams. Manau šis užsiėmimas sulauks pasisekimo ir nemažo studentų dėmesio, juk sportas ne tik dailina kūno linijas, bet gydo ir sielą ir protą. 

Kiek studentų ateina į šias treniruotes? 

Šiai dienai - 14. Viską išsimėginome, galutinai aptarėme ir nuo kitos savaitės paleisime registraciją, todėl skaičius tikrai išaugs. 

Galbūt sportuojate ir MRU treniruoklių salėje? Jeigu taip, tuomet įdomu būtų sužinoti ar dirbate individualiai, o galbūt vykdote ir grupinius užsiėmimus joje? 

Taip, Mykolo Romerio universiteto treniruoklių salėje dirbu individualiai, kadangi senai žinau, kad ypač rudenį yra gerai pradėti sportuoti ir sveikiau maitintis, nes tai yra nauda ne tik kūnui, bet ir sielai. Sportas padeda išgyventi šį niūresnį laikotarpį Lietuvoje. Atėjusi į salę ir sutikau studentę iš Sakartvelo, kuri parodė iniciatyvą vesti užsiėmimus studentams. Kartu juk smagiau ir lengviau siekti užsibrėžtų tikslų, tad taip – tenka kartu su studentais pasportuoti ir treniruoklių salėje.  

Kokios naudos atsiranda Jums, Jūsų skyriui organizuojant šiuos užsiėmimus? Galbūt atsirado tarpusavio pasitikėjimas, dar artimesnis ryšis bendradarbiaujant akademiniais klausimais? Kaip studentai reaguoja dalyvaudami šiuose užsiėmimuose? Ar sulaukiate komentarų dėl tokios iniciatyvos? 

Žinoma, kad atsiranda naudos tiek studentams, tiek mums. Bet koks užsiėmimas kartu juk labiau suartina. Užsiėmimuose gali stebėti studentus, užmegzti stipresnį ryšį. Treniruotėse ne tik sportuojam, o ir smagiai leidžiam laiką pasikalbėdami, juokdamiesi. Labai džiaugiuosi, kai tie patys studentai sugrįžta ir dar prikalbina kitus studentus dalyvauti mūsų užsiėmimuose. 

Ar sunku atrasti savyje jėgų laikytis fizinio aktyvumo rėžimo? Kas Jus motyvuoja? 

Taip, nėra lengva, bet kai eini šiuo keliu ne viena, yra žymiai lengviau. Visada atsiras žmogus, kuris tave motyvuos ir paskatins – tai man labai svarbu. O labiausiai motyvuoja žinoma -išsikelti tikslai. Prisiversti - sudėtinga, tačiau kai pastebi pokyčius ne tik veidrodyje, o ir savo viduje supranti kodėl visą tai darai. 

Ar turite ateityje išsikėlusi dar daugiau tikslų ką galėtumėte kartu su studentais nuveikti universitete? Gal norėtumėte jais pasidalinti? 

Turime. Norime įkurti daugiau fizinio aktyvumo grupinių užsiėmimų, nes matau kaip jie jaučiasi laimingesni susitikdami vieni su kitais, turėdami bendrus tikslus, daug juoko, motyvacijos vienas kitam, draugiškumo ir pagarbos. Stebėti tokius dalykus, matyti kaip jie auga ir tobulėja kartu stipriai sujaudina ir priverčia dėl savo studentų stengtis dar labiau. 

Simona, ar galėtų prie šių užsiėmimų prisijungti ne tik užsienio studentai, bet ir lietuviai?  

Žinoma, kad taip! Norintys prisijungti, turėtų kreiptis tiesiogiai į mane el. pašto adresu simonabalciuniene@mruni.eu 

Ačiū Jums už nuoširdų pokalbį ir tikiuosi, kad kartu su užsienio studentais motyvuosite ir kitus universiteto bendruomenės narius sportuoti bei gyventi sveikai!