Geros žinios: tarptautiniams ekspertams įvertinus MRU veiklos kokybę, universitetas akredituotas maksimaliam – septynerių metų laikotarpiui - MRU
Naujienos

26 rugsėjo, 2023
Geros žinios: tarptautiniams ekspertams įvertinus MRU veiklos kokybę, universitetas akredituotas maksimaliam – septynerių metų laikotarpiui

Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) tarptautinė ekspertų grupė įvertino Mykolo Romerio universiteto (MRU) vykdomą veiklą universiteto valdymo, kokybės užtikrinimo, studijų ir mokslo (meno) veiklos, poveikio regionui ir visos šalies raidai srityse – MRU akredituotas maksimaliam – septynerių metų laikotarpiu.

Tarptautiniai ekspertai pripažino, kad universitetas sukūrė modernią tyrimų ir inovacijų centro infrastruktūrą ir užima labai svarbią vietą tarp pagrindinių šalies ir regiono universitetų, vykdančių mokslinius tyrimus.

„Teigiamas Lietuvos ir užsienio ekspertų įvertinimas motyvuoja MRU bendruomenę nesustoti ties tuo, kas pasiekta. Tai geras impulsas ne tik apžvelgti universiteto laimėjimus, bet ir įvertinti naujų iššūkių keliančias sritis. Vadovaudamiesi ekspertų rekomendacijomis, toliau tobulinsime studijų ir mokslinių tyrimų kokybę, paramos studentams ir darbuotojams sistemą, kad kuo geriau atlieptume mūsų studentų, visos universiteto bendruomenės lūkesčius, siekdami svariai prisidėti prie teigiamų visuomenės poslinkių, užtikrindami kokybiškas studijas ir aukštus mokslinių tyrimų rezultatus“, - pabrėžė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

SKVC vykdomas universitetų veiklos išorinio vertinimo tikslas – sukurti prielaidas aukštosios mokyklos veiklai gerinti, skatinti jos kokybės kultūrą, informuoti steigėjus, akademinę bendruomenę ir visuomenę apie aukštosios mokyklos veiklos kokybę. Aukštosios mokyklos veiklos išorinis veiklos vertinimas atliekamas ne rečiau kaip kartą per 7 metus. Jį inicijuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministras, patvirtindamas aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo planą. Išorinį vertinimą organizuoja Studijų kokybės vertinimo centras.