Gegužės 9-oji – tai mūsų Laisvės ir mūsų bendrų europietiškų vertybių Pergalės diena!   - MRU
Naujienos

9 gegužės, 2023
Gegužės 9-oji – tai mūsų Laisvės ir mūsų bendrų europietiškų vertybių Pergalės diena!  
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Prieš 20 metų Lietuvos piliečiai referendume tvirtai pareiškė savo aiškią valią būti vieningos, taikios, demokratinės Europos šeimos dalimi.

Kartu su visa Lietuva ir visais europiečiais, kuriems svarbios šios vertybės, Mykolo Romerio universitetas šiandien švenčia Europos dieną. 

„Laisvės, taikos, demokratijos ir gerovės siekis, išsipildęs troškimas tapti visateise Europos Sąjungos nare atvėrė Lietuvos jaunimui kelią į šiuolaikinį europietišką išsilavinimą, sudarė naujas galimybes mūsų mokslininkams bendradarbiauti su geriausiais Europos universitetais, priimti užsienio studentus. Džiaugiamės, kad laisvoje europietiškoje Lietuvoje ugdome jaunąją kartą, galime laisvai keistis idėjomis, moksliniais atradimais ir inovacijomis, perimti geriausią patirtį ir dalytis savo pasiekimais su Europos reformų universitetų aljanso ir kitais akademiniais partneriais visame pasaulyje bei plačiąja visuomene, drauge kurti saugią ir darnią ateitį.  

Linkiu branginti mūsų Laisvę, puoselėti bendras europietiškas vertybes ir telkti pastangas, kad sėkmingo Europos projekto dalimi kuo greičiau taptų Ukraina ir kitos šalys, kurioms svarbi bendra Europos ateitis!“.

Prof. dr. Inga Žalėnienė

Mykolo Romerio universiteto rektorė

Tarptautinės universitetų asociacijos viceprezidentė