Galimybės plečiasi: prasideda atsinaujinusi tarptautinių konferencijų skatinimo programa - MRU
Naujienos

20 kovo, 2024
Galimybės plečiasi: prasideda atsinaujinusi tarptautinių konferencijų skatinimo programa
Konferencijos

Šių metų kovo 1 d. startavo atsinaujinusi tarptautinių konferencijų skatinimo programa, inicijuota Vilniaus miesto plėtros agentūros  „Go Vilnius“. Paraiškas kviečiami teikti visi, norintys Vilniuje organizuoti tarptautines konferencijas ar kitus panašaus pobūdžio renginius. Pareiškėjai gali tikėtis net iki 30 tūkst. eurų konferencijos išlaidas padengiančios kompensacijos. Tinkamos finansuoti konferencijos turi atitikti tam tikrus kriterijus, apimančius tarptautiškumą, konferencijos dydį, trukmę, sezoniškumą ir kt.  

Tarptautinių konferencijų skatinimo programa remia konferencijas, kuriose dalyvauja daugiau nei 50 dalyvių, iš kurių, bent pusė yra užsieniečių. Konferencija turi trukti mažiausiai 2 dienas ir vykti mokamose patalpose (viešbučiuose, konferencijų centruose, netradicinėse vietose ir pan.). Visos konferencijos bus vertinamos pagal tam tikrus kriterijus, kurių svarbiausi yra konferencijos dydis, tarptautiškumas, trukmė. Skiriama kompensacijos suma negalės būti didesnė nei 60 proc. konferencijos biudžeto. Vienai konferencijai bus galima pateikti tik vieną paraišką, kuri turės būti pateikta likus ne mažiau kaip 30 dienų iki konferencijos pradžios. 

„Siekiame, kad Vilnius būtų matomas užsienyje ir atpažįstamas kaip patrauklus miestas keliauti, gyventi, dirbti ar investuoti. Žinome, kiek daug pastangų ir resursų reikia skirti planuojant ir organizuojant europinę konferenciją ar pasaulinį kongresą ir koks reikšmingas yra miesto palaikymas, todėl tikime, kad ši programa, sumažinanti finansines konferencijų organizatorių rizikas, padės į Vilnių pritraukti svarbių tarptautinių renginių“, – pažymi „Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

Mykolo Romerio universitetas turi puikią bendradarbiavimo su „Go Vilnius“ organizuojant tarptautinę konferenciją patirtį: 2023 m. rugpjūtį universitete vykęs Pasaulinis sveikatos teisės asociacijos (World Association for Medical Law – WAML) kongresas subūrė mokslininkus iš beveik penkių pasaulio kontinentų. Tai sudarė puikias galimybes užmegzti glaudžius mokslinio bendradarbiavimo, partnerystės ryšius ne tik su Europos, bet ir su JAV, Izraelio, Australijos, Japonijos ir kitų šalių mokslininkais, universitetais, siekiant įgyvendinti bendrus studijų ir mokslo projektus bei užmegzti  naujus partnerystės ryšius teisinių paslaugų srityje.  

Į programoje numatytas lėšas pretenduoti gali vieši ir privatūs juridiniai asmenys, organizuojantys konferenciją savo kaštais ir prisiimantys atsakomybę už konferencijos organizavimą. Taip pat  konferencijų organizatoriai, veikiantys užsakovo vardu ir galintys pateikti atstovavimą.

2023 m. konferencijų skatinimo programa pasinaudojo iš viso 74 tarptautinės konferencijos, joms buvo suteikta finansavimo už 615 tūkst. Eur. – ši suma skirta iš turisto rinkliavos surinktų lėšų. Ekonominė vertė, kurią sugeneravo šios konferencijos – 17 mln. Eur. Vienam konferencijos dalyviui buvo skirta 40 Eur finansavimo, o jo sugeneruota ekonominės vertės siekia apie 1000 Eur.