Europos Viadrina universitetas – naujos bendradarbiavimo perspektyvos - MRU
Naujienos

24 lapkričio, 2023
Europos Viadrina universitetas – naujos bendradarbiavimo perspektyvos
Vizitai
Universitetas

Lapkričio 24 d. Mykolo Romerio universitete lankėsi Europos universiteto Viadrina ((Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) – EUV) prezidentas prof. dr. Eduard Mühle. Frankfurte prie Oderio veikiantis universitetas – MRU partneris Europos reformų universitetų aljanse ( ERUA). 

„Esame įsitikinę, kad gilias europietiškas tradicijas puoselėjančio EUV Prezidento vizitas atvers naujų galimybių glaudžiam mūsų universitetų bendradarbiavimui ir padės generuoti naujų idėjų sėkmingai Europos reformų universitetų aljanso veiklai“, – sako MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

EUV prezidentas dr. E. Mühle ir MRU atstovai aptarė perspektyvias universitetų bendradarbiavimo sritis. Su MRU studijų programų ir mokslinių tyrimų naujovėmis svečią supažindino Teisės mokyklos prodekanė doc. dr. Jolanta Apolevič, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto prodekanas asoc. prof. dr. Irmantas Rotomskis, Viešojo saugumo akademijos prof. dr. Žaneta Navickienė, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto prodekanas prof. dr. Linas Selmistraitis. Rektorės patarėja darnios plėtros klausimais dr. Nomeda Gudelienė papasakojo apie MRU paramą Ukrainai ir MRU inicijuotas tarptautinės paramos Ukrainos akademinei bendruomenei veiklas.

Pasak EUV rektoriaus, tiek MRU, tiek Europos universitetą Viadrina sieja bendri interesai bei siekiai, todėl bendradarbiavimas plėtojant bendrus projektus ir mokslinius tyrimus, bus abipusiai naudingas ir perspektyvus.

Svečias taip pat susipažino su socialinių inovacijų laboratorijų tinklo veikla, kurią pristatė Mokslo ir inovacijų centro vadovė Laura Zebleckienė.

Europos universitetas Viadrina Frankfurt (Oderis) garsėja tarptautiškumu. Ir nors šis universitetas yra vienas mažiausių Vokietijoje – čia studijuoja 5200 studentų (maždaug 1000 iš jų yra iš Lenkijos) ir dirba apie 160 dėstytojų, studentų geografija apima daugiau nei 80 pasaulio šalių. EUV studentams siūlo tarpdisciplinines studijas teisės, ekonomikos ir verslo administravimo, taip pat socialinių ir kultūros mokslų srityse.

Daugiau informacijos apie EUV:  https://www.europa-uni.de/en/ueber_uns/index.html.