Europos Komisija skyrė finansavimą išskirtiniam „Erasmus Mundus“ projektui laisvalaikio ir sporto valdymo srityje, kuriame dalyvauja MRU - MRU
Naujienos

15 gruodžio, 2021
Europos Komisija skyrė finansavimą išskirtiniam „Erasmus Mundus“ projektui laisvalaikio ir sporto valdymo srityje, kuriame dalyvauja MRU
Universitetas

Gruodžio mėn. Europos švietimo, garso ir vaizdo bei kultūros vykdomoji agentūra (EACEA) skyrė finansavimą „Erasmus Mundus“ jungtinių magistro studijų programos projektui „Laisvalaikio ir sporto valdymas ir administravimas“ (angl. – Governance & Administration of Leisure and Sports International Master (GOALS), kurio partneris yra Mykolo Romerio universitetas (MRU). Šios programos išskirtinumas – kad projekte dalyvauja net 5 Europos universitetai, o stojantieji turės galimybę gauti solidžias metines stipendijas.

MRU kartu su partneriais iš Liuksemburgo, Lenkijos Portugalijos, Prancūzijos (International University of Health, Exercise & Sports SA, Liuksemburgas; Uniwersytet Mikolaja Kopernika w Torunu – Lenkija; Universidade de Lisboa – Portugalija; Université de Lille – Prancūzija) nuo 2022 metų įgyvendins Europos jungtinio magistro „Laisvalaikio ir sporto valdymas ir administravimas“ programą. Bendra projekto vertė – 5 174 400 eurų. Projekto paraišką 5 partnerių konsorciumo vardu teikė Lilio universitetas (Prancūzija).

Šis didžiulis laimėjimas, vainikuoja ne vienerių metų pastangas – MRU kartu su užsienio šalių universitetais jau įgyvendina įvairias iniciatyvas, o studijų programų absolventai sėkmingai įsitraukia į darbo rinką, dauguma jų dirba administratoriais, įvairių tarptautinių projektų koordinatoriais ar sporto institucijų vadovais įvairiose šalyse. Tai patvirtina, jog MRU tarptautinė partnerystė ir bendra studijų programa parengs aukštos profesinės kompetencijos specialistus, paklausius ne tik Europos, bet ir pasaulio darbo rinkose.

„Tai reikšmingas sporto verslo valdymo studijų organizavimo ir vykdymo darbo rezultatas mūsų komandai, Mykolo Romerio universitetui bei Lietuvos sporto ir fizinio aktyvumo sektoriui“, – džiaugėsi projekto koordinatorė Lietuvoje prof. dr. Vilma Čingienė.

MRU rektorė prof. Inga Žalėnienė sveikina tarptautinę projekto komandą su šiuo svarbiu laimėjimu, nes tai parodo, kad nuoseklus darbas, bendras įdirbis ir sutelktumas buvo įvertintas tarptautiniu mastu, kas labai svarbu ne tik Lietuvos gerovės valstybės idėjos įgyvendinimui, bet ir pridėtinės vertės visuomenei kūrimui, sprendžiant aktualias socialines problemas.

 „Erasmus Mundus“ jungtinės magistrantūros studijų programos – tai aukšto lygio integruotos tarptautinės studijų programos, už kurias skiriama 60, 90 arba 120 ECTS kreditų ir kurias įgyvendina tarptautinis įvairių šalių mokslo ir studijų institucijų konsorciumas.