„Erasmus Mundus“ jungtinė magistrantūros studijų programa ESWOCHY keičia studentų gyvenimus - MRU
Naujienos

20 sausio, 2022
„Erasmus Mundus“ jungtinė magistrantūros studijų programa ESWOCHY keičia studentų gyvenimus
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Galimybę studijuoti magistrantūros studijų programą su žmonėmis iš viso pasaulio daugiau nei keturiose skirtingose šalyse ir gauti prestižinį tarptautinį diplomą – tokią galimybę siūlo Mykolo Romerio universitetas.

„Socialinio Darbo su Vaikais ir Jaunimu“ (angl. European Joint Master in Social Work with Children and Youth, ESWOCHY) studijų programa – pirmoji startavusi tokio lygio studijų programa Lietuvoje. Šios kokybiškos „Eramus Mundus“ studijos įgyvendinamos kartu su partneriais – Rygos Stradino universitetu (Rigas Stradina universitate, Latvija), Lisabonos Universitetiniu institutu (ISCTE – Instituto Universitário de Lisboa, Portugalija) ir Katalikiškuoju universitetu Ružemberoke (Katolicka Univerzita v Ruzomberku, Slovakija).

Iki sausio 31 d. vykdoma studentų atranka 31 000 Eur vertės stipendijai gauti, kuri dengia įmoką už mokslą, įsikūrimo, pragyvenimo ir kelionių išlaidas visų studijų metu. Be stipendininkų, programoje gali dalyvauti ir savarankiškai savo studijas finansuojantys studentai.

Tarptautinės galimybės ir karjera

Šių magistro studijų metu, studentai turės galimybę po vieną semestrą mokytis skirtinguose universitetuose, su prestižiniais universitetų dėstytojais-praktikais ir savo srities ekspertais. Programos turinys (dalykai) apima svarbiausias socialinio darbo su vaikais ir jaunimu sritis, jungiančias socialinio darbo mikro, mezo ir makro lygmenis. Dalykai organizuojami atsižvelgiant į kiekvieno universiteto stiprybę. Dėstytojai programoje suburti ne tik iš konsorciumo universitetų – taip pat numatyta įtraukti kviestinius dėstytojus ir iš įvairių užsienio universitetų bei socialinio darbo praktikus.

Studentų kelionė prasidės Lietuvoje, vėliau studijos persikels į Latviją ir Slovakiją, galiausiai – pasieks Portugaliją. Taip ESWOCHY studentai turės galimybę ne tik pažinti socialinio darbo ypatumus kiekvienoje šalyje, bet ir susipažinti su įvairių kultūrų atstovais, susirasti draugų ir užmegzti kontaktus, kuriuos prisimins visą likusį gyvenimą.

Oficialių jungtinės programos tinklalapį rasite čia.