B. Vives paskirta ERUA Generaline sekretore - MRU
Naujienos

15 kovo, 2024
B. Vives paskirta ERUA Generaline sekretore

Europos reformų universitetų aljanso – ERUA Generaline sekretore paskirta Bruna Vives. Tai yras reikšmingas įvykis, žymintis esminį proveržį Aljanso veikloje, siekiant sustiprinti poveikį aukštajam mokslui, moksliniams tyrimams ir visuomeniniams pokyčiams visoje Europoje.

B. Vives yra sukaupusi daugiau nei dvidešimt metų vadovavimo patirties aukštojo mokslo, mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse. Ji yra patyrusi profesionalė vadybos srityje, turinti daugiadisciplininį socialinių ir humanitarinių mokslų išsilavinimą, Europos studijų ir vadovų mokymo magistrė. Šiuo metu ji dirba Europos Komisijos Marie Sklodowskos Curie COFUND programos ir Žmogiškųjų išteklių kompetencijos mokslinių tyrimų srityje vertintoja.

„Džiaugiamės galėdami pasveikinti ponią Vives naujoje ERUA Generalinės sekretorės pozicijoje. Jos paskyrimas sulaukė absoliutaus Rektorių tarybos pritarimo“, – sakė ERUA Rektorių tarybos pirmininkas ir SWPS universiteto rektorius prof. Romanas Cieślakas. –„Jos parodyta lyderystė ir ypatingi pasiekimai pritraukiant ES finansavimą ir jį įsisavinant, labai prisidės skatinant mūsų Aljansą įgyvendinti bendrus tikslus ir formuoti Europos švietimo ir mokslinių tyrimų ateitį“.

„Siekiant praplėsti ERUA galimybes, tikiuosi glaudaus bendradarbiavimo su Aljanso nariais – universitetais, partneriais ir suinteresuotosiomis šalimis. Kartu sieksime kurti įtraukų, eksperimentinį ir novatorišką požiūrį į aukštąjį mokslą ir mokslinius tyrimus Europoje,“ – sako naujai paskirta ERUA generalinė sekretorė.

ERUA sudaro aštuoni reformistiniai universitetai (Naujasis Bulgarijos Universitetas, Paryžiaus 8 Universitetas (Prancūzija), Europos Viadrina universitetas (Vokietija), Egėjo jūros universitetas (Graikija), SWPS Socialinių ir humanitarinių mokslų universitetas (Lenkija), Gran Kanarijos universitetas – ULPGC (Ispanija), Mačeratos universitetas (Italija), Mykolo Romerio universitetas), kuriuos vienija bendros vertybės – atvirumas, įtraukumas ir studentų telkimas. ERUA išskirtinį dėmesį skiria socialiniams, humanitariniams mokslams ir menams, kuriuos papildo tarpdisciplininis bendradarbiavimas su STEM sritimis (mokslas, technologijos, inžinerija ir matematika), tokiu būdu  skatindamas unikalias perspektyvas ir įvairių suinteresuotųjų pusių konvergenciją sprendžiant šiuolaikinius visuomenės iššūkius Europoje.