Andrius Puksas: „Šiemet skinsime ir ankstesnių metų derlių“ - MRU
Naujienos

8 sausio, 2016
Andrius Puksas: „Šiemet skinsime ir ankstesnių metų derlių“

Mykolo Romerio universiteto Mokslo ir inovacijų paramos centro Socialinių inovacijų doktorantūros mokyklos (toliau – SIDM) laukia intensyvūs metai. 2016 m. SIDM ketina ir plėstis, ir skinti ankstesnių metų derlių. Apie laukiančius metų pradžios iššūkius ir džiaugsmus pasakoja SIDM vadovas dr. Andrius Puksas.

Andriau, kaip vertinate pasibaigusius 2015 metus?

Tai buvo transformacijų ir kryptingo planavimo metai. Tai, kad nestovime vietoje, leidžia visus metus vertinti teigiamai. Nors doktorantūros studijas sėkmingai vykdėme ne vieną dešimtmetį, tik 2015 m. Mykolo Romerio universitete kaip atskiras padalinys pradėjo veikti doktorantūros mokykla. Su naujo padalinio atsiradimu išaugo ne tik doktorantūros studijoms ir podoktorantūrai keliami reikalavimai, bet ir mūsų pačių lūkesčiai.

Ko tikimasi iš 2016-ųjų?

Jau dabar žinome, jog metai bus labai intensyvūs. Judame keliomis kryptimis, iš kurių pagrindinės – esamų procesų kokybės tobulinimas bei neišvengiama plėtra. Stiprinti visada yra ir bus ką. Ir šiuo metu ypatingas dėmesys skiriamas doktorantūros studijų tarptautiškumo stiprinimui. Šie metai žada lūžį ir podoktorantūros procesuose. Šiuo metu turime teisę doktorantūros studijas vykdyti šešiose mokslo kryptyse (teisė, vadyba, ekonomika, psichologija, edukologija ir filologija), tačiau turime akademinį potencialą augti. Neišvengiamos plėtros leidžia tikėtis ir sustiprėję santykiai su tarptautiniais ir nacionaliniais partneriais.

Vos prasidėję metai atneša vien rūpesčius?

Anaiptol. Šiemet skinsime ir ankstesnių metų derlių. Kol kas Mykolo Romerio universitete disertacijų gynimai vykdavo teisės, vadybos ir psichologijos mokslo kryptyse. Eksternu yra apginta ir viena ekonomikos mokslo krypties disertacija. Šiemet turėsime pirmus disertacijų gynimus edukologijos ir filologijos mokslo kryptyse. Džiugina ir tai, jog sausio mėnesį įvyks net penki disertacijų gynimai – vadybos mokslo kryptyje disertaciją gins Elzė Rudienė (sausio 19 d.) teisės mokslo kryptyje – Laimonas Marcinkevičius (sausio 21 d.) ir Dalia Averkienė (sausio 25 d.), ekonomikos mokslo kryptyje – Miglė Eleonora Černikovaitė ir Gintarė Skaistė (abi sausio 28 d.).

Dėkui už pokalbį ir sėkmės!