Ambicingi planai: Didlaukio bendruomenės miestelio teritoriją paversti draugiška visiems Vilniaus gyventojams poilsio ir kultūrinių pramogų vieta - MRU
Naujienos

21 rugsėjo, 2023
Ambicingi planai: Didlaukio bendruomenės miestelio teritoriją paversti draugiška visiems Vilniaus gyventojams poilsio ir kultūrinių pramogų vieta
Universitetas
Tvarumas

Šiandien Mykolo Romerio universiteto (MRU) Rektorės prof. dr. Ingos Žalėnienės iniciatyva Didlaukio bendruomenės miestelio atstovams -  Vilniaus statybininkų rengimo centro, Vilniaus kolegijos ir Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro vadovams - buvo pristatytas projektas – vizija integruoti MRU ir Didlaukio bendruomenės miestelio teritorijas į esamą rekreacinę, socialinę bei bendruomeninę struktūrą. Pagrindinis projekto tikslas - bendroje mokslo, studijų, kultūros ir sporto veiklų erdvėje, sukurti novatorišką teritoriją, kuri įtrauktų ne tik akademinę mokslo įstaigų bendruomenę, bet ir atsivertų aplinkinių mikrorajonų žmonėms.

„Labai svarbu sukurti tokią Didlaukio bendruomenės miestelio teritoriją, kuri ne tik konsoliduotų čia esančio universiteto ir profesinio rengimo mokslo įstaigų bendruomenes, bet ir taptų atvira žmonėms, turintiems įvairių poreikių bei pomėgių, taip skatinant bendruomeniškumą ir draugišką kaimynystę“, - sakė prof. dr. Inga Žalėnienė, pažymėdama, kad projektas parengtas licenzijuoto architekto Mariaus Brežinsko pagalba.

Pokalbio metu buvo aptartas planuojamas projektas, apimantis 300 ha Vilniaus šiaurinės dalies teritorijos, kuri galėtų būtų sujungta su aplinkinėmis teritorijomis, ypatingą dėmesį skiriant rekreacijai, aplinkinių vietovių pažinimui, sveikai gyvensenai, paslaugoms ir komercijai.

Susitikimo dalyviai pritarė pristatomam projektui ir bendrai sutarė kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę ir pristatyti šią iniciatyvą miesto merui Valdui Benkunskui tolimesniam jos plėtojimui.