25 metų jubiliejų įamžino pirmoji aukštosios mokyklos absolventų laida - MRU
Naujienos

8 gegužės, 2015
25 metų jubiliejų įamžino pirmoji aukštosios mokyklos absolventų laida

Mykolo Romerio universiteto kieme atidengta paminklinė lenta, skirta pirmosios laidos, 1990 m. tuometinėje Policijos akademijoje pradėjusios studijas, 25-mečiui paminėti.

„Sudijas pradėjo 500 jaunuolių, visi vyrai, po penkerių metų specializuotą magistrantūrą baigė 75 absolventai“, - pasakojo vienas jų, susitikimo iniciatorius ir šiuo metu MRU Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto docentas dr. Saulius Juzukonis“. – „Kiekvienais metais įvairiose Lietuvos vietose antrą gegužės penktadienį tradiciškai rengiam tuomet į pirmą kursą įstojusiųjų asmenų susitikimus, o jubiliejiniais susitinkam Vilniuje“.

Prie paminklinės 25-mečiui paminėti skirtos lentos susirinkę Universiteto absolventai džiaugėsi išlaikę tradiciją ir sutelktumą, prieš 5 metus jie prie savo Alma mater yra pasodinę ąžuoliuką. „Norime neužmiršti, iš kur pakilome, kur studijavome“, - atidengdamas lentą sakė vienas geriausių šios laidos magistrų Remigijus Volikas, dabar vadovaujantis Užsieniečių registracijos centrui.

MRU Viešojo saugumo fakulteto dekanas prof. dr. Saulius Greičius dėkojo Universiteto alumnams už gražią iniciatyvą ir kartu jų dėstytojams už tai, kad jie įskiepijo atkalumo bei draugiškumo vertybes ir vieningumo jausmą.

„Tuomet vyrai kibo į mokslus užsidegę, studijavo labai rimtai, būdavo puikiai pasiruošę seminarams, visi dalyvaudavo paskaitose, ko dabar kartais ir pasigendi“, - su nostalgija pasakojo MRU Konstitucinės ir administracinės teisės instituto profesorius dr. Algimantas Urmonas, kartu su kitais dėstytojais rengęs ir pirmąją Policijos akademijos laidą. – „1990 metais aukštojoje mokykloje kūrėsi katedros, pradėjome dėstyti lietuvių kalba, ruošėmės kiekvienai paskaitai, kartu su studentais formavome visiškai naujas Nepriklausomos Lietuvos studijų programas“.

Profesorius patarė mokytis iš šių alumnų megzti kontaktus, palaikyti ryšius, suvokiant kaip svarbu visais laikais Lietuvai raštingi, aukšto intelekto bei puikios karjeros siekiantys žmonės.