Doktorantūros seminaras ir CERIL tarptautinė konferencija Europos restruktūrizavimo ir nemokumo teisės tema - MRU
Naujienos

22 balandžio, 2024
Doktorantūros seminaras ir CERIL tarptautinė konferencija Europos restruktūrizavimo ir nemokumo teisės tema
Universitetas
Teisės mokykla

Mykolo Romerio universitetas (MRU) kartu su Bob Wessels nemokumo teisės kolekcijos fondu (angl. Stichting Bob Wessels Insolvency Law Collection, BWILC) organizavo 6-ąjį doktorantūros seminarą, o su tarptautiniu akademiniu tinklu „Europos restruktūrizavimo ir nemokumo teisės konferencija“ (angl. Conference on European Restructuring and Insolvency Law, CERIL) – 2-ąją tarptautinę CERIL konferenciją. Balandžio 16-18 dienomis vykę renginiai subūrė mokslininkus, teisininkus praktikus ir teisės doktorantūros studentus, kurie analizavo svarbiausius nemokumo ir restruktūrizavimo teisės klausimus.

6-ajame BWILC doktorantūros seminare doktorantams buvo suteikta galimybė dalintis patirtimi ir užmegzti vertingus ryšius Europos ir tarptautinės nemokumo teisės bendruomenėje. Seminaro dalyviai aptarė savo mokslinių tyrimų idėjas su kolegomis ir patyrusiais profesoriais.

2-oji CERIL tarptautinė konferencija suteikė galimybę išsamiai aptarti Prevencinio restruktūrizavimo direktyvos (2019/1023) įgyvendinimą ir jų poveikį visoje ES. Konferencijoje buvo analizuojami ir kiti klausimai: ką iš Prevencinio restruktūrizavimo direktyvos perkėlė ES nepriklausančios Europos valstybės? Kokie elementai nebuvo įgyvendinti? Kaip prevencinio restruktūrizavimo teisinis reguliavimas veikia ekonominio ir geopolitinio neapibrėžtumo laikais?

CERIL ir BWILC pirmininkas profesorius Reinout Vriesendorp džiaugėsi dalyvių aktyvumu ir renginių sėkme.

Pasak MRU Privatinės teisės instituto direktoriaus profesoriaus Virginijaus Bitės, renginiuose dalyvavusių doktorantų bei mokslininkų dalyvavimas prisidėjo prie mokslo tarptautiškumo didinimo, naujų partnerysčių užmezgimo ir idėjų sklaidos.

MRU dėkoja visiems dalyviams, organizatoriams ir rėmėjams už vertingą indėlį į šiuos turiningus akademinius renginius.