Į besimokantįjį orientuoto požiūrio tobulinimas - ULCA (angl. Upgrade with Learner-centred Approach), Nr. 2020-1-SK01-KA203-078306 - MRU

Į besimokantįjį orientuoto požiūrio tobulinimas – ULCA (angl. Upgrade with Learner-centred Approach), Nr. 2020-1-SK01-KA203-078306

Projekto Nr.  2020-1-SK01-KA203-078306
Projekto pavadinimas: „Į besimokantįjį orientuoto požiūrio tobulinimas (ULCA)” (angl. Upgrade with Learner-centred Approach)
Projekto vykdymo laikotarpis: nuo 2020-10-01 iki 2022-12-31
Projekto vykdytojas: Catholic University in Ruzomberok (Slovakija)
Projekto dalies vadovė MRU: prof. dr. Irena Žemaitaitytė
Kiti partneriai: Harmony Academy (Slovakija), Mykolo Romerio universitetas (Lietuva), Inovacijų ir skaitmeninio švietimo centras DIG-ED (Šiaurės Makedonija), Strasho Pindjur (pradinė mokykla, Šiaurės Makedonija), Osnovna sola Dobje (Slovėnija), Základná škola (pradinė mokykla, Slovėnija), BIEDRIBA EUROFORTIS (Latvija), Vilniaus Prano Mašioto pradinė mokykla (Lietuva).

Santrauka: Projekto tikslas – gerinti skirtingų švietimo įstaigų (pradinių mokyklų ir universitetų) švietimo kokybę, įgyvendinant į besimokantįjį orientuotą požiūrį (BOP), tobulinti pradinių mokyklų mokytojų ir administracijos kompetencijas, pagrindžiant EFQM modeliu ir plėtoti „Mokykis ir vadovauk“ funkcinį mokytojo savarankišką valdymą mokyklos aplinkoje.
Projekto uždaviniai: Sukurta studijų dalyko „Taikomoji pedagoginė lyderystė – mokykis ir vadovauk“ programa pedagogikos bakalauro/profesinių studijų studentams; Parengtos ir testuotos kvalifikacijos kėlimo programos mokytojams „Į mokymąsi orientuoto požiūrio taikymas“ ir „Mokytojo saviugda ir valdymas – Mokykis ir vesk“; Parengta kvalifikacijos tobulinimo programa švietimo įstaigų administracijai (pradinių mokyklų vadovams / direktorių pavaduotojams ir universitetų dekanams / prodekanams) remiantis EFQM modeliu; Apmokyti BOP mokytojai/konsultantai, kurie pasibaigus projektui, dirbs su mokytojais savo mokyklose.
Siekiamas rezultatas: Parengtos 3 naujas mokymo programos; Parengta mokytojų (apmokytų į besimokantįjį orientuoto požiūrio pagrindo ir „Išmok ir vadovauk“ pagrindu) ir vadovų (apmokytų pagal EFQM kompetencijos modelį) duomenų bazė; Parengtos BOP gairės pradinėms mokykloms, padedančios joms sėkmingai įgyvendinti BPO savo organizacijose.

Projekto tinklapis – http://ulca.pf.ku.sk/en/

Projektas dalinai finansuojamas Europos Sąjungos pagal Erasmus+ programą.