Viešojo saugumo akademijoje viešėjo lektoriai iš užsienio universitetų, kurie skaitė paskaitas MRU studentams - MRU
Naujienos

19 spalio, 2022
Viešojo saugumo akademijoje viešėjo lektoriai iš užsienio universitetų, kurie skaitė paskaitas MRU studentams
Viešojo saugumo akademija
Įvykis
Studijos
Bendruomenė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijoje, rugsėjo 30 dieną ir spalio 1-15 dienomis, viešėjo lektoriais iš Latvijos ir Ukrainos universitetų. Susitikimų metu dėstytojai vedė paskaitas MRU studentams bei dalinosi įvairiausia patirtimi.

Rugsėjo 30 dieną viešėjusi Latvijos mokslininkė, Lilita Abele, Liepojos universitete vadovauja Žiedinės ekonomikos centrui, yra Ekotechnologijų magistrantūros studijų programos direktorė. Todėl studentams buvo įdomu susipažinti su aplinkosaugos problemomis Latvijoje, taip pat sužinoti kokie produktai gali būti perdirbami ir kaip vyksta žiedinės ekonomikos plėtra Latvijoje.

Spalio 1-15 dienomis viešėjęs mokslininkas iš Ukrainos, Alexey Mints, yra profesorius ir dirba valstybiniame Priazovės technikos universitete (Marijupolis-Dniepras), vadovauja Finansų ir bankininkystės katedrai. Profesorius laimėjo kviestinio dėstytojo paraišką ir skaitė paskaitas MRU magistrantūros studijų studentams. Dauguma susitikime dalyvavusių studentų – iš magistrantūros Teisės ir policijos veiklos bei Ikiteisminio proceso studijų programų. Per Ekonominio saugumo paskaitas profesorius pasidalino patirtimi apie galimas finansines machinacijas: kaip jas atpažinti bei užkardyti.

Prof. dr. Alexey Mints ir prof. habil. dr. Žaneta Simanavičienė, kartu dalyvauja eilėje projektų. Vienas iš jų ir buvo galimybė pasiūlyti dėstyti Ekonominio saugumo dalyką studentams.