Startavo priėmimas į MRU magistrantūros studijų programas - MRU
Naujienos

8 birželio, 2021
Startavo priėmimas į MRU magistrantūros studijų programas

Birželio 8 dieną startavo priėmimas į magistrantūros studijas Mykolo Romerio universitete. Šiemet universitetas palyginus su 2020 metais siūlo daugiau programų, net 53, o beveik pusę iš jų (20) – bus vykdomos anglų kalba.

Pasak Mykolo Romerio universiteto  Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vadovės Simonos Laiconaitės,  nemažai MRU magistrantūros programų yra unikalios ir orientuotos į specializuotas praktines žinias: „Magistrantūros programas renkasi jau dirbantys arba artimiausiu metu planuojantys pradėti dirbti žmonės, ir tai nėra joks netikėtumas – mūsų duomenys rodo, kad turintys magistro laipsnį darbo rinkoje yra paklausesni, o jų atlyginimai didesni maždaug trečdaliu“. Todėl, anot S. Laiconaitės, MRU tikslas – ne tik aukšta studijų kokybė, bet ir jų pritaikymas prie dirbančių poreikių: nemaža dalis paskaitų vyksta po darbo valandų, stipriai išplėtotos nuotolinių studijų galimybės.

Anot S. Laiconaitės, net 4 iš 5 MRU magistrantų rekomenduotų studijas savo draugams, kolegoms ar šeimos nariams. „Mums tai didelis įvertinimas, kadangi daugiau nei pusę įstojusių į MRU magistrantūrą pirmosios pakopos studijas yra baigę kituose Lietuvos universitetuose – daugiausia stojančiųjų sulaukiame iš Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto ir Vilnius Tech“.

Kiekvienais metais MRU magistrantūros programų studijų dalykai yra atnaujinami, atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius ir aktualijas. „Šiais metais MRU pasiūlė daugiau magistrantūros programų anglų kalba, tokių kaip „Kibernetinio saugumo vadyba“, „Tarptautinės politikos studijos“, „Sporto industrijų vadyba“. MRU jau siūlo ir LL.M teisės programas „Mediacija LL.M.“, „Teisė ir technologijos LL.M.“, kurias baigus suteikiamas teisės LL.M. magistro laipsnis“, - pasakoja S. Laiconaitė.

Tarp šių metų MRU priėmimo naujienų - 10% mažesnė kaina trijų krypčių studijų programoms. „MRU yra socialiai atsakingas universitetas, todėl nusprendėme sumažinti studijų kaina toms studijų kryptims, kurių specialistų šiuo metu ypač trūksta – tai socialinio darbo, ugdymo mokslų, psichologijos“.

S. Laiconaitė taip pat atkreipia dėmesį, kad šiemet priėmimas pirmą kartą vykdomas per LAMA BPO sistemą.

Daugiau informacijos apie MRU magistrantūros programas galima čia.

Norintys daugiau sužinoti apie priėmimą ir studijas Mykolo Romerio universitete gali skambinti tel.  8686 17431, parašyti el. laišką, rezervuoti laiką individualiai konsultacijai.

arba susisiekti per universiteto „Facebook Messenger" programėlę ar užduoti klausimą uždaroje priėmimui į MRU dedikuotoje Facebook grupėje. 

Teikiantys prašymus į magistrantūros programas gali nurodyti iki 8 pageidavimų, kaip vienas pageidavimas yra programos, studijų formos bei finansavimo nurodymas.