Tarpdisciplininių bendradarbiavimo ir konfliktų valdymo įgūdžių ugdymas - DISCOM (angl. Development of Interdisciplinary skills for cooperation and conflict management), Nr. 2019-1-LV01-KA203-060423 - MRU

Tarpdisciplininių bendradarbiavimo ir konfliktų valdymo įgūdžių ugdymas – DISCOM (angl. Development of Interdisciplinary skills for cooperation and conflict management), Nr. 2019-1-LV01-KA203-060423

Projekto Nr. 2019-1-LV01-KA203-060423
Projekto pavadinimas:Tarpdisciplininių bendradarbiavimo ir konfliktų valdymo įgūdžių ugdymas (DISCOM)” (angl. Development of Interdisciplinary skills for cooperation and conflict management)
Projekto vykdymo laikotarpis: nuo 2019-09-01 iki 2022-08-30.
Projekto vykdytojas: Turiba University (Latvija).
Projekto dalies vadovė MRU: prof. dr. Agnė Tvaronavičienė.
Kiti partneriai: University Of Genova (Italija), University Of Graz (Austrija), Jagiellonian University (Lenkija), Netherlands Business Academy (Nyderlandai).

Santrauka: Projektas orientuotas į studentų gebėjimą bendradarbiauti komandoje, kelti profesinius ir akademinius tikslus, tobulinti laiko planavimo įgūdžius ir ugdyti efektyvų planavimą, daugiakultūrę komunikaciją, konfliktų diagnostiką ir konfliktų valdymą.

Siekiamas rezultatas: Bus sukurtos vaizdo paskaitos, mokomoji medžiaga, mobiliojo telefono aplikacija kasdienėms studijoms, skaitymo medžiaga ir savarankiško darbo medžiaga. Projekto metu partneriai taip pat mokys studentus ir kt.
Šiais laikais bendravimas, komandinis darbas, bendradarbiavimas, konfliktų valdymas, vadinamieji minkštieji įgūdžiai yra labai svarbūs bet kurios srities specialistui. Patirtis rodo, kad labai dažnai studentams trūksta šių tarpdisciplininių įgūdžių. Tik labai retai yra specialių kursų, kuriuose nagrinėjamos šios temos ir įgūdžiai, taip pat trūksta mokomosios medžiagos, kurią dėstytojai galėtų naudoti studijų procese, kad lavintų šiuos studentų įgūdžius.
Šiame ERASMUS+ projekte daugiausia dėmesio skiriama studentų gebėjimams bendradarbiauti dirbant komandoje, išsikelti profesinius ir akademinius tikslus, laiko planavimo įgūdžiams ir efektyviam planavimui, daugiakultūriniam bendravimui, konfliktų diagnostikai ir valdymui. Šie įgūdžiai yra labai svarbūs, kad būtų galima efektyviai studijuoti šiuolaikinio pasaulio universitetuose. Universitetų mokymo programose nėra atskiro kurso šiai problemai spręsti. Be to, šie įgūdžiai reikalingi ne tik akademinių studijų metu, bet ir baigus studijas, kad būtų pasirengta profesinio gyvenimo iššūkiams. Todėl keliamas tikslas sukurti tarpfakultetinę studijų medžiagą Teisės, Verslo, Komunikacijos ir kitų socialinių mokslų fakultetų studentams, kad šie įgūdžiai būtų lavinami, o universitetų dėstytojai galėtų plačiai naudotis tokia studijų medžiaga.
Pagrindinis projekto tikslas – sukurti ir įgyvendinti inovatyvią praktiką – sukurti tarpdisciplininių studijų medžiagą ir priemones (įskaitant mobiliąsias programėles), skirtas įvairių fakultetų studentams ir dėstytojams.
Pagrindiniai rezultatai – vaizdo paskaitos, studijų medžiaga, mobiliojo telefono programėlė kasdienėms studijoms, skaitymo medžiaga ir savarankiško mokymosi medžiaga. Projekto rėmuose partneriai taip pat apmokys studentus ir dėstytojus.

Projektas įgyvendinamas remiant Erasmus+ strateginių partnerysčių programai.