Mykolo Romerio universitetas gerina pozicijas ir išsiskyrė įsidarbinimo rodikliais - MRU
Naujienos

8 gruodžio, 2021
Mykolo Romerio universitetas gerina pozicijas ir išsiskyrė įsidarbinimo rodikliais
Universitetas

Žurnalas „Reitingai“ gruodžio 8 dieną paskelbė 2021 rudens/žiemos Lietuvos universitetų studijų krypčių reitingą. Mykolo Romerio universitetas (MRU) darsyk patvirtino savo, kaip specializuoto socialinio mokslų, aukštu moksliškumo lygiu išsiskiriančio universiteto statusą.

Išskirtiniai alumnų įsidarbinimo rodikliai ir kokybiškos studijos

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje geriausios teisės magistrantūros studijos yra Mykolo Romerio universitete, taip pat yra Nr.1 pagal alumnų įsidarbinimo rodiklį praėjus metams po studijų – tarp visų Lietuvos universitetų, kurie baigė teisės bakalauro ir magistrantūros studijas.

„Reitingų“ sudarytojai puikiai įvertino ir kitas universiteto bakalauro studijų programas – aukštos pozicijos skirtos MRU filologijos, vertimo kryptims. Stiprias pozicijas paskelbtame dalykiniame reitinge išlaikė politikos mokslų, psichologijos, socialinio darbo studijų programos. Lyderiaujančias vietas universitetas išlaiko teisės, psichologijos, filologijos, vertimo, turizmo ir poilsio, žmonių išteklių vadybos kryptyse.

Pagerintos pozicijos net 6-iose – viešojo administravimo, filologijos, vadybos, verslo, psichologijos, ekonomikos studijų kryptyse.

Džiugina MRU alumnų 100 proc. įsidarbinimo rodiklis, praėjus metams po bakalauro studijų - vadybos, vertimo, filologijos kryptyse.

Naujausi duomenys rodo, kad MRU magistrantūros studijų alumnai, kurie visi (100 proc.) įsidarbino praėjus metams po studijų, mokėsi ekonomikos, verslo, komunikacijos krypčių programose.

Kokybiškas studijas MRU patvirtina ir tai, kad alumnai, baigę informatikos krypties bakalauro studijas, uždirba daugiausia tarp visų Lietuvos universitetų šios krypties alumnų praėjus metams po studijų.

Taip pat alumnai baigę magistrantūros žmonių išteklių vadybos krypties studijas MRU uždirba daugiausia tarp visų Lietuvos universitetų šios krypties alumnų, praėjus metams po studijų.

Tarptautiškumas – kelias į sėkmę

MRU sėkmingai bendradarbiauja su užsienio partneriais, siekdamas tapti socialinių mokslų lyderiu Europos aukštojo mokslo erdvėje. Dvišalės partnerystės sutartys sudarytos su 152 užsienio universitetais iš 51 šalies, pagal „Erasmus+” programą bendradarbiaujama su 350 universitetų iš 30 šalių.

Rektorė prof. dr. I. Žalėnienė primena: „MRU pirmasis Lietuvoje pradėjo plačiai vykdyti jungtines ir dviejų diplomų programas su partneriais iš Suomijos, Austrijos, Prancūzijos, Pietų Korėjos ir kitų šalių universitetų. Šiandien ypač glaudžiai bendradarbiaujame su Azijos universitetais, ypač iš Pietryčių Azijos regiono“.

Kartu su Korėjos Respublikos Dongseo universitetu 2014 m. MRU įsteigtas pirmasis Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institutas, kuriame studentai ir moksleiviai mokosi korėjiečių kalbos ir kultūros. Šiemet Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institutui Korėjos Fondas įteikė apdovanojimą už puikią veiklą (Excellence Award). Tokiu apdovanojimu įvertinti trys geriausi Karaliaus Sedžiongo institutai Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

O dar 2003 m. įsteigtas Frankofoniškų šalių studijų centras išplėtojo bendradarbiavimą su frankofoniškų šalių studijų, mokslo ir kultūros institucijomis. Bendradarbiavimą su Ukrainos ir kitų Baltijos šalių akademinėmis organizacijomis ir suinteresuotosiomis šalimis studijų, mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse sėkmingai plėtoja Baltijos–Ukrainos studijų, mokslo ir inovacijų centras.

Aktyviai dalyvaudami tarptautiniuose projektuose universiteto mokslininkai ir tyrėjai dar geriau integruojasi į tarptautinius profesinius tinklus, sprendžia aktualias problemas ir kuria socialines inovacijas.Studijų programų tarptautiškumas padeda parengti profesionalius darbuotojus, gebančius prisitaikyti prie dinamiškų globalios rinkos pokyčių, bendrauti keliomis užsienio kalbomis, dirbti įvairiose šalyse, pritapti daugiakultūrinėje aplinkoje ir komandose. Tai viena esminių sėkmingos karjeros prielaidų.

MRU siūlo Lietuvos studentams ne tik platų tarptautinio akademinio mobilumo galimybių spektrą, bet ir galimybes studijuoti tarptautinėje aplinkoje neišvykstant iš šalies. Jie gali rinktis studijas kartu su užsienio valstybių studentais universiteto siūlomose 25-iose bakalauro ar magistro laipsnį suteikiančiose programose anglų kalba. Šiemet MRU studijuoja jaunimas iš 70 šalių.